Innboforsikring for hytte

Kommentarer er skrudd av for Innboforsikring for hytte

Hytter ligner mer og mer på vanlige eneboliger, og tiden da en dro med seg familie og utstyr langt til fjells for å bo på en liten hytte uten innlagt strøm og vann, er nesten helt forbi. Nå vil vi ha komforten som vi finner i våre private hjem på hytta også. I praksis betyr det at innboet i en hytte blir mer og mer verdifull, og i den sammenhengen vil det å ha en god innboforsikring bli enda viktigere enn noen gang. Det er en del generelle spørsmål som stadig kommer opp rundt en innboforsikring for fritidsbolig og hytte. Vi vil prøve å besvare noen av dem her, og samtidig gi en god innføring i hva en trenger for å beskytte de materielle verdiene på hytta.

Anbefalt forsikringInformasjonSøknadslink
TjenestetorgetFå tilbud fra en rekke forsikringsselskap,
og velg det beste.
Søk!

Hva er en innboforsikring for hytte?

En innboforsikring for fritidsbolig eller hytte fungerer på samme måte som den gjør for private hjem. Det er en type forsikring som skal beskytte alt innbo og løsøre. Med innbo menes alt fra møbler og elektriske apparater til bøker og tepper. Løsøre vil innbefatte ting som sykler, verktøy og sportsutstyr. Du kan velge forsikringer som vil kunne dekke flere ting og mer liberalt, men det vil selvsagt også være dyrere. Vi har skrevet en egen artikkel om innboforsikring og hvordan den fungerer, men som en kjapp gjennomgang vil en innboforsikring dekke tap av nevnte gjenstander ved:

  • Vannlekkasjer og skader fra annen væske
  • Brann
  • Hærverk
  • Innbrudd og tyveri

En vanlig oppgradering av innboforsikring er en såkalt uhellsforsikring. Om du ved en ulykke skulle komme til å ødelegge en verdifull gjenstand, vil du med en uhellsforsikring kunne dekke tapet. Husk at det vil være en egenandel du må betale for å løse ut en forsikring, så du må gjøre en sammenligning av den mot verdien av gjenstanden for å se om det lønner seg.

> Guide: Finn hytteforsikringer her!

Vil ikke min private innboforsikring gjelde for hytta?

Dette er en vanlig oppfatning, men en feil som fort kan bli dyr om uhellet er ute. Med en innboforsikring går du gjennom alt av verdi i huset ditt og forsikrer det mot skader. Det er en forsikring som gjelder direkte for tingene du har der. Med mindre du flytter tingene fra din private bolig over til hytta, vil ikke innboforsikringen du har der gjelder. Du må derfor ta kontakt med et forsikringsselskap for å ta ut en egen forsikring.

Trenger jeg innboforsikring på hytta?

Om du trenger en innboforsikring på hytta eller ikke, vil være avhengig av hvor store verdier du har der. I en moderne hytte vil verdiene fort komme opp i en respektabel sum. Bare legg sammen hva møbler, hvite- og brunevarer koster, og du kommer gjerne opp i et seks sifferet beløp. Om det er tilfellet, bør du skaffe deg en forsikring. Har du en eldre hytte hvor du ikke har noe særlig av verdier, kan du vurdere om du ved skade like godt kan erstatte tingene direkte selv.

Som med alle andre typer forsikringer vil det kunne være svært forskjellig hva de ulike selskapene kan tilby deg, og prisen vil også kunne variere ganske kraftig. Bruk derfor litt tid på å hente inn forskjellige tilbud, eller bruk en nettside som gjør det for deg om du skal ha en ny forsikring.

Les mer: Sammenlign vanlige innboforsikringer i Norge

About the author:

Back to Top