Russebilforsikring

Når slutten av april baner vei for mai måned, blir hele Norge fylt av fargesprakende russ som er på vei ut av videregående. Russetiden er en periode med feiring og samhold da man ofte går sammen med venner og går til anskaffelse av en russebil eller russebuss. En russebil er noe en gjerne kun har for noen måneder, så hvordan fungerer det med forsikring? Kan man ha en egen russebilforsikring, eller må man ha en vanlig bilforsikring? Det er det vi skal se litt nærmere på i denne artikkelen.

Anbefalt forsikringInformasjonSøknadslink
TjenestetorgetFå tilbud fra en rekke forsikringsselskap,
og velg det beste.
Søk!

Hva er en russebilforsikring?

Noen forsikringsselskaper tilbyr nå en egen spesifikk russebilforsikring. Dette er en kortvarig forsikring som kun vil vare i russetiden da bilen blir brukt på en måte som ikke kan kategoriseres som vanlig eller normal. Du betaler kun for perioden du bruker bilen og slipper å binde deg for en lengre periode.

Trenger jeg en russebilforsikring?

I hovedsak er en russebilforsikring kun en ansvarsforsikring som vil dekke personskader, samt skader på andre bygninger og eiendeler. Så et naturlig spørsmål å stille seg er hvorfor en ikke bare kan bruke en vanlig bilforsikring på kjøretøyet. Grunnen til at det er laget en egen forsikring, er at forsikringsselskapet ser på det som høyere risiko å gi forsikring til en slik bil. I noen tilfeller kan du faktisk miste retten til erstatning om du har brukt en vanlig bilforsikring på en russebil. Så for å unngå at et uhell utvikler seg til en større personlig ulykke, vil det være anbefalt å bruke en tilpasset forsikring for tiden man er russ.

Hva en russebilforsikring ikke dekker

En russebilforsikring er som nevnt stort sett en tilpasset kortvarig ansvarsforsikring. Det betyr at skader på bilen generelt sett ikke vil være dekket. Mange russ investerer også gjerne like mye penger i musikkanlegget som de har gjort i selve bilen. Det er derfor viktig å påpeke at dette heller ikke vil være dekket av forsikringen. Man er heller ikke dekket om man blir utsatt for tyveri, og løse eiendeler som måtte befinne seg på innsiden av bilen, vil heller ikke kunne bli erstattet av en russebilforsikring. Sørg derfor for at andre verdifulle gjenstander, som et musikkanlegg, er skikkelig forsikret for seg selv. På den måten vil du være trygg på at dere er økonomisk sikret om dere skulle være uheldige.

Hvor kan jeg få tak i en russebilforsikring?

Forsikring av en russebil er som nevnt en type forsikring som har relativt høy risiko for forsikringsselskapet, og det er derfor heller ikke alle som tilbyr det. Bruk derfor litt tid på å forhøre deg med forskjellige selskaper i god tid før russefeiringen og se hva de kan gjøre for deg.

I russetiden vil det også alltid være stort fokus på sikkerhet og at bilene som blir kjørt er i forsvarlig stand. Offentlige etater som Statens Vegvesen tilbyr gratis sjekk av bilene og vil også kunne komme med tips og veiledning om hva man bør gjøre i forhold til forsikringer. Kort sagt så kan man fint si at det er minst like viktig å finne en riktig forsikring som det er å finne den perfekte bilen eller bussen

Back to Top