Bilbytteforsikring

Å selge eller kjøpe bruktbil kan være en utfordrende affære for begge parter. Selger ønsker å være forsikret mot uforutsette og uoppdagede skader på bilen, mens kjøper vil være sikker på at han eller hun ikke kjøper en bil med de samme skjulte feilene. En bilbytteforsikring kan være med på å løse et slikt dilemma og gjøre det tryggere for begge parter å kjøpe og selge privat bruktbil. Her i denne artikkelen skal vi gå igjennom hva en bilbytteforsikring faktisk er, samt hva en slik ordning vil kunne dekke av problemer som kan oppstå.

Anbefalt forsikringInformasjonSøknadslink
TjenestetorgetFå tilbud fra en rekke forsikringsselskap,
og velg det beste.
Søk!
Forsikre.noSender din søknad til
en rekke forsikringsselskaper
i Norge.
Søk!

Hva er en bilbytteforsikring, og hva dekker den?

En bilbytteforsikring er en forsikring som skal kunne beskytte deg mot feil på bilen i opptil 6 måneder, eller 8000 kjørte kilometer, etter at du har kjøpt eller solgt. Den vil kunne dekke et vidt spekter av uventede problemer som defekt motor, problemer med drivlinje, girkasse og clutch.

Bilbytteforsikring er et samarbeid mellom If og finn.no, og det er en type forsikring som har vært og er populær i Sverige. For å kunne kvalifisere til en slik forsikring, må bilen imidlertid ikke være mer enn 12 år gammel, og den må ha gått mindre enn 175 000 kilometer. Som kjøper av bilen vil en slik ordning gi deg en trygghet om en er uheldig, og om det er noe som skjer etter overtagelse, vil du være forsikret. Det er også selger som betaler for forsikringen, og forsikringen kan også gjøre bilkjøpet mer attraktivt. Om ikke bilen blir solgt umiddelbart, vil en slik forsikring utløpe etter 120 dager.

Hva forsikringen ikke dekker

Vi så på hovedaspektene av hva som blir dekket av en slik forsikring, men det vil fortsatt være en del problemer ved bilen du ikke vil ha dekningsgrad for.

Det er et krav om at selger og kjøper gjør en grundig gjennomgang av bilen før papirene blir signert, og forsikringen vil ikke dekke feil som er registrert på bilen før overtagelse. Det samme gjelder feil som ikke er ført opp på egenerklæringsskjemaet, men som var på bilen fra før.

Normale slitasjefeil vil heller ikke føre til erstatning. Det samme gjelder om bilen ikke har vært brukt på en forskriftsmessig måte, altså om en ikke følger de retningslinjer som produsenten har gitt. Det er heller ikke dekning for hendelser som tyveri, brannulykker og andre ytre påvirkninger som kan være dekket av en tradisjonell kasko eller delkasko.

Hvor kan jeg få tak i en bilbytteforsikring?

En bilbytteforsikring er kun tilgjengelig når du selger en bruktbil på Finn.no. Om biltype, kilometerstand og alder kvalifiserer, vil du kunne legge inn forsikringen automatisk der, og du vil da få tilsendt en faktura på forsikringsbeløpet. Om en slik ordning er fornuftig for deg, og noe som kan svare seg, avhenger av en helhetlig vurdering av prisen på tilbudet og bilens stand. Som selger vil også en vurdering av om det kan tiltrekke seg nye potensielle kjøpere være en faktor i avgjørelsen. En fordel for mange er selvsagt også at en kan selge bilen med god samvittighet om en bruker en slik forsikring. Om det skulle oppstå ubehageligheter eller problemer i ettertid, vil forsikringsselskapet ta over hele saken, og den selgende part trenger ikke å ha noe med det å gjøre.

Back to Top